2 Ağustos 2015 Pazar

Yaban Mersinli Parfe

YABAN MERSİNLİ PARFE

Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek soğuk tatlar arıyorsanız 'kolay parfe' tariflerini deneyebilirsiniz. Mutfak aletleri sayesinde hazırlaması çok kolay olan ve değişik meyvelerle hazırlanabilecek parfe tarifleri içinde ise tercihim yaban mersinli parfe yönünde oldu.


 Malzemeler:

2 paket krem şanti
3 yumurtanın beyazı
2 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı yaban mersini şekerlemesi
1 tutam tuz
1 paket böğürtlen sosu

Yapılışı:

Yaban mersini şekerlemesinin, tatlının içinde küçük parçalar halinde olmasını istiyorsanız blendıra koyup çekin. İsterseniz bütün olarak kullanabilirsiniz.
2 paket krem şantiyi derin bir kaba boşaltın. Üzerine soğuk sütü ekleyerek el blendırı ile 5 dakika boyunca karıştırın. Çekilmiş yaban mersini şekerlemesinin küçük bir miktarını, üzerini süslemek için bir kenara ayırın. Yaban mersini ve damla çikolatayı şantiye ekleyerek kaşıkla karıştırın. Kısa bir süreliğine, hazırladığınız bu karışımı buzdolabına kaldırın.
Yumurtanın beyazlarını bir tutam tuz ekleyerek el blendırı ile tamamen köpükleninceye kadar karıştırın (Bakınız fotoğraf; 1). Şantili karışımı dolaptan çıkarın ve bekletmeden çırptığınız yumurtayı tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak yedirin.

Yaban Mersinli Parfe Yapım Aşamaları
Yaban mersinli parfeyi koyacağınız kalıbın içini streç filmle kaplayın (Bakınız fotoğraf; 2). Parfeyi kalıba boşaltın. Buzdolabının dondurucu kısmına koyarak 4-5 saat boyunca iyice donuncaya kadar bekletin.
Donan parfeyi servis tepsisine kalıbı ters çevirerek aktarın. Streç filmi ayırın. Tatlının üst kısmını spatula yardımıyla düzleyin. Üzerini böğürtlen sosu ve kalan yaban mersinleri ile süsleyerek erimesine fırsat vermeden soğuk servis yapın.

Yaban mersinli Parfe Tarifi Hakkında Yorumum:

İlk kez denediğim yaban mersinli parfe, yapılış yöntemi olarak kolaya kaçılmış bir tarifti. Ancak bu durum ortaya güzel bir tatlı çıkmasına asla engel olmadı. Zira bu kolay parfe tarifini hazırladıktan sonra tadını sevip bir de vişnelisini yaptım. Bence dondurmadan çokta farklı değil. Bu tarifi hazırlarken miktar olarak fotoğraftaki tatlıdan iki tane elde ettim. Kalıplarımın boyu ise 1 litrelik süt kutularını gözünüzün önüne getirin, işte o kadardı.


Hafif bir tatlı olan 'Portakallı paluze' tarifime göz atmak isterseniz t ı k  t ı k  yapınız.
Mutlu kalın...

24 yorum:

  1. Kolay bir tarif. Böyle tariflere bayılıyorum. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabucak kotarılan tariflere bende bayılıyorum. Tarife süre yazmamışım 10-15 dakikada hazırlayıp buzluğa kaldırdım. Süslemesini sonraya bıraktım. Sevgiler...

      Sil
  2. Ben beceremem gibi geliyor ama şahane olmuş! Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu tarifte bütün işi blender yapıyor, ama itiraf edeyim düğmeye basarken parmağım bayağı bir yoruldu:) İnşallah deneme fırsatı bulursun diyeyim, sevgiler.

      Sil
  3. Bence yazin favori tatlilarindan, yaban mersinlisi de enfes gorunuyor. Ellerine saglik Zulalcim. Gecenlerde bende yaptim henuz yayinlamak kismet olmadi da ama yumurta beyazi kullanmamistim herhangi bir onemi var mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk parfe denememdi. Yumurtasız yapılanla arasındaki farkı yumurtasız olanını denemediğim için söyleyemeyeceğim. Ama tatlının içinde çiğ yumurta olduğunun hiç bir şekilde anlaşılmadığını söyleyebilirim. Senin tarifi de merakla bekliyorum canım. Sevgiler...

      Sil
  4. Merhaba:-)blog keşif etkinliğinden geliyorum, takipteyim parfeye de aşık oldum ellerine sağlık:-) bana da beklerim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Çitlenbik. Yorum için teşekkür ederim. :) Görüşmek üzere;)

      Sil
  5. Parfe çok leziz görünüyor. Parfenin yaban mersinli oluşu her halde ekşilik katmıştır, değişik ve güzel bir karışım:))
    Ellerine sağlık Zülal han. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaban mersininin şekerlemesini kullanmama rağmen evet biraz ekşilik vardı. Parfenin üzerinde gezdirdiğim böğürtlen sosu bayağı bir tatlı çıktı. Ekşiliği bastırdı gibi ya da dengeledi mi desem acaba? Yorum için teşekkür ediyorum Beyhan Hanım selamlar sevgiler.

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor.. Hafiften mayhoş bir tat hissettim sanki...Çok lezzetli olduğu kesin. Ellerinize sağlık....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız tadında güzel bir mayhoşluk vardı. Dolaptan çıkarıp fotoğrafladıktan sonra tatlı anında bitti. Ertesi güne kalmaması üzdü beni biraz :) Beğenmenize sevindim Nahide hanım, sevgiler.

      Sil
  7. Görüntü çok güzel.. İnanın şuan buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk boğazımdan tatlı bir tat geçerken yaban mersinin mayhoşluğunu hissettirdiniz..Bakın şimdi aklıma düştü. Hemen yapmam yada biriine yaptırmam lazım.. Ellerinize emeğinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz günü soğuk tatlılara hayır demek pek mümkün değil, beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  8. Tam benlik olmuş, harika görünüyor, ellerinize sağlık ;))

    YanıtlaSil
  9. sizi blog keşif etkinliğinde keşfettim.Sizi takibe aldım. Bana da takibe beklerim.

    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni çok sevindirdiniz hoş geldiniz Nilgün Hanım.

      Sil
    2. Hosbulduk. Bu sefer parfeni inceledim. Enfes

      Sil
    3. Tesekkur ederim Nilgun hanim. :-)

      Sil
  10. Eline saglik canim. Yaban mersini çok severim yazin soguk soguk güzel bir tatli olur.

    YanıtlaSil
  11. Çok harika görünüyor. Blogunuzda yemek tarifi yazılarınıza görmemiştim ama ba-yıl-dım. Çok çok yazın böyle. Hiç parfe yapmadım. Kış mevsimindeyiz ama yapacağım ki :)

    YanıtlaSil
  12. Görüntü müthiş.İlk fırsatta deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  13. Mükemmel olmuş ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön