18 Ağustos 2015 Salı

Vizyona Girecek Filmler 21 Ağustos 2015

21 AĞUSTOS 2015 VİZYONA GİRECEK FİLMLER

 Sinema salonlarında yepyeni 7 film 21 Ağustos 2015 Cuma izleyenleri ile buluşacak. Bu hafta vizyona girecek filmler listesindeki yapımların tamamı yabancı filmlerden oluşuyor.  21 Ağustos 2015 vizyona girecek filmler, kısa bir bakış atmak gerekirse şöyle; Al Pacino’nun başrolde olduğuHayallerimdeki Kadın’,  âşık bir adamın anlatıldığı bir Dram filmi. ‘İnsanlıktan Uzakta’ ise bir Fransız yapımı ve konusu Atlas Dağları’nda geçiyor. ‘Lanet 2’ ve ’13 Günah’ ise haftanın Korku türündeki örneklerini oluşturuyor. Oyun dünyasından da iki film bu haftanın konukları arasında; ‘Pixels’ ve ‘Hitman: Ajan 47’. Çocukları salonlara çekmeyi amaçlayan Macera filmi ‘Minik Kuş’ tam da miniklere göre.


Hayallerimdeki Kadın - Manglehorn (2014)

Yönetmenliğini David Gordon Green'in yaptığı, ABD yapımı filmin senaryosu Paul Logan tarafından yazıldı. Austin Teksas'ta çekilen ve Dram türündeki yapım 77 dakika sürüyor. Müzikler ise Explosions in the Sky grubu ve David Wingo'ya ait. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan adaylığı bulunan 2014 yapımı film sakin geçen bir yapıya sahip görünüyor.

Manglehorn 2014

  • Hayallerimdeki Kadın - Manglehorn (2014) Konusu:

Küçük bir kasabada çilingirlik yapan Angelo J. Manglehorn (Al Pacino) hayatının aşkı tarafından kırk yıl önce geri çevrilmiştir. Clara (Natalie Wilemon) isimli aşkını bir türlü aklından çıkarmamış; mektuplar yazmış ve hep onu aramıştır. Ancak artık yeni bir hayata başlamanın eşiğindedir. Çıktığı yolculukta Manglehorn'a oğlu, kedisi ve yeni bir arkadaş da eşlik edecek ve Manglehorn bu kadının da yardımıyla her şeye yeniden başlamaya karar verecektir.

  • Hayallerimdeki Kadın - Manglehorn (2014) Oyuncuları:

Al Pacino, Holly Hunter, Harmony Korine, Chris Messina, Natalie Wilemon, June Griffin Garcia, Elizabeth Lestina, Rebecca Franchione, Lara Shah, Ted Ferguson, Kristin Miller White, Edrick Browne, Carolyn Wickwire, Lawrence Dean
İmdb Puanı: 5,9
http://www.imdb.com/title/tt2893490/

İnsanlıktan Uzakta - Loin des hommes (2014)

Yönetmenliğini David Oelhoffen'in yaptığı Fransa yapımı Dram türündeki film, Albert Camus'un Misafir isimli kısa öyküsünden beyazperdeye uyarlandı. Senaryo yazarları ise Antoine Lacomblez ve David Oelhoffen. 110 dakika süren, İngilizce ismi  'Far From Men' olan filmin müziklerini ise Nick Cave ve Warren Ellis yaptı. 21 Ağustos 2015 günü gösterime girecek filmler den olan 'İnsanlıktan Uzakta', 71. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü kazanmak için yarıştı.

Loin des hommes 2014

  • İnsanlıktan Uzakta - Loin des hommes (2014)

Cezayir'de 1950'li yıllarda bağımsızlık mücadelesi verildiğinde, Daru (Viggo Mortensen) ufak bir köyde öğretmendir. Cezayir'de doğmuştur fakat aslen İspanyol olduğu için hem etnik Cezayirliler hem de Fransız koloniciler tarafından 'yabancı' etiketiyle hor görülmektedir.  Zamanında Fransız ordusuna hizmet etmiş olan Daru'dan bir 'muhalifi' garnizona götürmesi istenir. Muhalifle yaptığı yolculuk Daru'ya sadakatini sorgulatır. Sonrasında ise Atlas Dağları'nda zorlu ve nefes kesici bir kaçış serüvenine atılırlar.

  • İnsanlıktan Uzakta - Loin des hommes (2014) Oyuncuları:

Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek, Vincent Martin, Nicolas Giraud, Jean-Jérôme Esposito, Hatim Sadiki, Yann Goven, Antoine Régent, Sonia Amori, Antoine Laurent, Ángela Molina, Yassir Jahraf, Salma Aït Idder, Abdellah Echabbi, Abdelmjid El Ghachi, Aurelie Armelle Simone Chatellier, Jean-Jacques Hanssen, Abdelkebir El Hayaj, Taieb Ajedig, Abdelkader Bouchefra
İmdb Puanı: 7,2
http://www.imdb.com/title/tt2936180/

Lanet 2 - Sinister 2 (2015)

Yönetmenliğini Ciarán Foy'un yaptığı filmin senaryosu Scott Derrickson ve C. Robert Cargill imzasını taşıyor. Korku türündeki yapım 97 dakika sürüyor ve müzikleri Tomandandy'e ait. İlk Sinister filmini seyreden ve sevenler için küçük ve önemli bir hatırlatma yapalım; 2. filmde yönetmen dâhil tüm kadro değişti.

Sinister 2 2015

  • Lanet 2 - Sinister 2 (2015) Konusu:

Genç anne Courtney (Shannyn Sossamon), 9 yaşındaki ikizleri ile şehir dışında, taşra bir bölgeye taşınırlar. Fakat yeni taşındıkları bu evin ölüm döşeği olacağından haberleri yoktur. Evde yaşamakta olan Bughuul (Nicholas King), ikizlerden birini tüm aileyi öldürmeye ve yaşananları filme almaya ikna eder. Dedektif So & So (James Ransone) sürdüğü iz sonrasında davayı tek başına üstlenerek bu vahşetin daha fazla büyümesini önlemeye karar verir.

  • Lanet 2 - Sinister 2 (2015) Oyuncuları:

Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas King, Tate Ellington, Caden M. Fritz,  Lucas Jade Zumann, Dartanian Sloan, Nicole Santini, Caden M. Fritz, Laila Haley, Jaden Klein, Delphine Pontvieux, Robert Daniel Sloan, Olivia Rainey, Lea Coco
İmdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt2752772/

Hitman: Ajan 47 - Hitman: Agent 47 (2015)

ABD ve Almanya ortak yapımı olan filmin yönetmenliğini Aleksander Bach yaptı. Aksiyon, Macera, Gerilim türündeki yapımın senaryosunu ise Skip Woods ve Michael Finch yazdı.  Berlin, Almanya'da çekimleri gerçekleştirilen ve müziklerini Marco Beltrami'nin yaptığı film 85 dakika sürüyor. Oyun dünyasındakilerin 2000 yılından beri bildiği Hitman karakterinin başrolde olduğu 2015 yapımı yeni filmin konusuna gelirsek;

Hitman: Agent 47

  • Hitman: Ajan 47 - Hitman: Agent 47 (2015) Konusu:

Uzun yıllar süren bir araştırma sürecinin ürünü olan, genetiği ile oynanmış, üst düzey yeteneklere sahip bir ölüm makinesi, boynunun arkasında yer alan barkod dövmesinin son iki hanesinde  bulunan numaraya göre, "Ajan 47" olarak tanınmaktadır. Hız, güç ve zeka anlamında tam bir başarı örneği olan bu suikastçının (Rupert Friend) yeni görevi ise kendisinin gizemini çözüp aynı formül üzerinden bir katil ordusu yaratmaya çalışan büyük bir şirkete karşı harekete geçmektir. Katia (Hannah Ware) adında genç bir kadının yardımını alacağı bu operasyonda Ajan 47 şaşırtıcı geçmişini keşfedecek ve destansı bir savaşın içine atılacaktır.

  • Hitman: Ajan 47 - Hitman: Agent 47 (2015) Oyuncuları:

Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware, Emilio Rivera, Ciarán Hinds, Thomas Kretschmann, Dan Bakkedahl, Mona Pirzad, Michaela Caspar, Prince William E. Morris, Rolf Kanies, Jerry, Hoffmann, Joe Toedtling, Helena Pieske, Melanie Benna, David Brückner, Johannes Suhm
İmdb Puanı:  -
http://www.imdb.com/title/tt2679042/

Pixels (2015)

Yönetmenliğini Chris Columbus'un yaptığı ve senaryosunu Tim Herlihy, Timothy Dowling, Patrick Jean'ın kaleme aldığı film ABD, Çin ve Kanada ortak yapımı. Aksiyon, Komedi, Bilim-Kurgu türündeki yapımın müziklerini Henry Jackman yapmış ve 106 dakika sürmekte. Kısaca dünyaya saldıran oyun karakterleriyle yapılan savaşı konu aldığını söyleyebileceğim Pixels, 2015 yapımı bir film. Ayrıca 'Sandler' soyadını taşıyan tam 4 isim oyuncu kadrosunda göze çarpmakta.

Pac-Man Pixels (2015)

  • Pixels (2015) Konusu:

35. yaşgünleri kutlanan Arcade oyunlarının klasik karakterleri; Pac-Man, Frogger, Donkey Kong, Galaga, Centipede ve Space Invaders uzun metrajlı bir filmle sevenlerinin karşısında.
80'lerin New York'unda uzaylılar bigisayar oyunlarının video yayınlarını keşfederler. Oyunlardaki savaş ortamını, kendileri için bir tehdit olarak algılamış olacaklar ki New York semalarında görünüp bir savaş başlatırlar. Bu savaşta görev, bu oyunlarda şampiyonluk kazanan Sam Brenner, Will Cooper, Ludlow Lamansoff ve Eddie "Ateş Püskürten" Plant'e, yani atari salonlarında dünyayı binlerce kez kurtaranlara düşecektir.

  • Pixels (2015) Oyuncuları:

Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad, Brian Cox, Matt Lintz, Sean Bean, Jane Krakowski, Dan Aykroyd, Affion Crockett, Lainie Kazan, Ashley Benson, Denis Akiyama, Tom McCarthy, Tim Herlihy, Jackie Sandler, Jared Sandler, Sadie Sandler, William S. Taylor, Rose Rollins, Tucker Smallwood, Serena Williams, Martha Stewart, Bill Lake
İmdb Puanı: 5,5
http://www.imdb.com/title/tt2120120/

13 Günah - 13 Sins (2014)

Yönetmenliğini Daniel Stamm'ın yaptığı ABD yapımı film, '13: Game of Death' isimli çizgi romandan uyarlanarak New Orleans'ta çekildi. Senaryo ise David Birke, Daniel Stamm, Chookiat Sakveerakul ve Eakasit Thairatana tarafından yazıldı. Müziklerini Michael Wandmacher'in yaptığı Korku, Gerilim türündeki yapımın süresi ise 92 dakika. 

13 Sins 2014

  • 13 Günah - 13 Sins (2014) Konusu:

Elliot, otuzlu yaşlardadır ve hamile olan kız arkadaşı ile evlenmek üzeredir. Bakımını üstlendiği babası ve zihinsel engelli bir kardeşi vardır. Fakat maddi sıkıntı çekmesi nedeniyle zor günler geçirmektedir. Buna rağmen prim kazanabileceği satış işinde, acımasız olması gerekirken müşterilerinin zor durumda olanlarını koruyup kollayan bir yapıya sahiptir. Buna daha fazla göz yummak istemeyen patronu onu işten kovar. Elliot huysuz babasını kaldığı evden alıp yanına almak zorunda kalır. Bir gün ıssız bir yerde tek başına arabası ile seyahat ederken bir telefon alır. Telefondaki gizemli kişi, arabasındaki sineği öldürürse seçilen şanslı kişi olduğu için ona 1000 dolar vereceğini söyler. Elliot sineği anında öldürür. Telefondaki kişi ondan toplamda 13 şartı gerçekleştirmesini sonucunda ise katlanarak artan ve milyonları bulan bir gelire sahip olacağını söyler. Başarısız olacağı bir görev tüm oyunu iptal ettirecek ve kazandıkları da kendisinden geri alınacaktır. Ayrıca kimseye söylememesi gerekmektedir. İkinci istek olan 'öldürdüğü sineği yeme görevi' ise ona daha fazla para kazandırır. Fakat sonraki istekler bu kadar kolay ve masum olmayacak, işin içine polis karışacaktır.             

  • 13 Günah - 13 Sins (2014) Oyuncuları:

Mark Webber, Devon Graye, Tom Bower, Rutina Wesley, Ron Perlman, Pruitt Taylor Vince, Clyde Jones, Deneen Tyler, Tom Lawson Jr., Sharon Smith, Greg Pearson, Ritchie Montgomery, Brylee Kate Woodard, Sabrina Gennarino, Hugh Ettinger, John McConnell, Robert Larriviere, Jenn Foreman, Robert 'Ross' Anderson, Judd Lormand, Stephanie Honoré, Thomas Francis, Bill Scharpf, Donny Boaz, Brittney Alger, Wendy Miklovic, Han Soto, Lance E. Nichols, Jon Eyez, Christopher Berry, Angela Jones, Stefan Solea
İmdb Puanı: 6,3
http://www.imdb.com/title/tt2059171/

Minik Kuş - Yellowbird (2014)

Orjinal adı ‘Gus - Petit oiseau, grand voyage’ olan Animasyon, Aile, Macera, Komedi türündeki filmin yönetmenliğini Christian De Vita yaptı. Senaryoyu Antoine Barraud ve Cory Edwards kaleme aldılar. Fransa ve Belçika ortak yapımı olan ve 90 dakika süren film küçük çocuklar için biçilmiş kaftan.

Gus - Petit oiseau, grand voyage 2014

  • Minik Kuş - Yellowbird (2014) Konusu:

21 Ağustos 2015 vizyona girecek filmler listesinin son filminde, bir kuş yumurtası yuvadan düşer ve ormanın içindeki virane bir yapının içine yuvarlanır. Orada dünyaya gözlerini açan Minik Kuş Gus’ın ilk gördüğü hayvan bir uç uç böceğidir. Bir yaz geçer, Minik Kuş büyür ancak o yapının dışındakilerden korktuğu için dışarıya çıkamaz. Uç uç böceği ise onu hayata hazırlamak, tehlikelerden korunmasını sağlamak için dışarıya çıkmaya zorlamaktadır... Ormanda yaşayan bir kuş sürüsü Afrika'ya göç etmek için hazırlıklara başlar. Fakat gökyüzündeki uçak trafiğinin artması liderleri olan yaşlı kuş Darius'u endişelendirmektedir. Bir gün Darius kedilerin saldırısına uğrar. Kurtulur fakat kanadından yaralanmıştır. Sığındığı viranede Minik Kuş Gus ile karşılaşır. Darius, Gus'a sürüsüne yolculuk sırasında izlemeleri için yaptığı planı anlatır. Onlara gidip anlatmasını ister... Çıkılacak bu yolculukta Gus lider seçilir. Ve artık bir aileye kavuşmuştur.
İmdb Puanı: 5,2
http://www.imdb.com/title/tt3526408/

18 yorum:

  1. Ne kadar cok film vizyona giriyomus :) Sayende hepsini senden ogrenip esime soyluyorum :) Emegine saglik canim...

    YanıtlaSil
  2. Sinema dev bir sektör katılıyorum sana... Bu hafta size bir şarkıcı adayı gönderdik; 'Yağmurlu Gecede Gülperi' filminin konusunu yazarken kulaklarını çınlattım. :)) Yorum için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. İnsanlıktan Uzakta filmi sanırım etkileyici bir seçim olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlıktan Uzakta filminin fragmanını izlediğimde bende aynı kanıya kapıldım. Erkek egemen bir filme benziyor. Ayrıca filmin fon müzikleri de güzel.,,
      Sevgiler;)

      Sil
  4. Fransız yapımlarımı çok seviyorum izlerken zorlayan yapımlar oluyor tercihim bir şey katanlar... İnsanlıktan Uzakta ve Minik Kuş bu listende favorilerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek hayatta bildiğimiz pilotların kuşlardan korktuğudur. Ama bu filmde kuşların uçaklara karşı olan korkuları da ana konuya ek olarak işlenmiş, Minik Kuş, çocuklar için yapılmış basit modellenmiş bir film aslında ama herkes için bir mesaj taşımakta... Daha yeni gerçekleşen leyleklerin uçakla çarpışmaları sonucunda ölmeleri ve uçağın hasar görmesinden dolayı seferden alınması aslında Minik Kuş filminin güncel bir animasyon olduğununda göstergesi... Fransız filmleri iyidir, bende seviyorum...

      Sil
  5. Film izlemeye bayılırım. Sinister ve 13 günah dikkatimi çekti. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinister 2 filminin anlık korkutan sahneleri olduğunu izlediğim fragmandan dolayı biliyorum. 13 Günah filminde ise bir gizem, merak uyandıran gerçekleştirilmesi gereken şartlar ve süpriz bir son var... Bende teşekkur ediyorum Nilgün Hanım sevgiler:)

      Sil
  6. Benim tercihim Hayallerimdeki Kadın olurdu sanırım,diğerleri pek ilgimi çekmedi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al Pacino hayranlığından dolayı mı diye sorsam?

      Sil
  7. Al Pacino'nun oyunculuğunu çok beğeniyorum zaten. Adamın kötü filmi yok gibi! "Hayallerimdeki Kadın" a gitmeyi isterdim.

    YanıtlaSil
  8. Bende begeniyorum oyunculugunu. Basarili isler cikariyor. El attigi filmler akilda kalici oluyor. Umarim bu filmde onlardan biri olur... Sevgiler. :-)

    YanıtlaSil
  9. Pixels merakla bekliyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pixsels filminde Adam Sandler le birlikte 3 tane daha Sandler soyisimli oyuncu var. Galiba maaile film çevirmişler... Bu arada bloğuma hoşgeldiniz:)

      Sil
  10. 13. Günah'ta adamın sineği nasıl yediği detaylı olarak gösteriliyor mu acabaağğ? Çiğ sinek benim de en sevdiğim yemektir de, canım çeker mi diye şey yaptım. : D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sineği ağzına atıyor... Sanki irice bir hapı yutmaya çalışırmış gibi yutuveriyor... Sinek zaten filmi birkaç sahnesinde rol kapmış, tahminimce o artık çok zengin :) Bloğuma hoş geldiniz:))

      Sil
  11. Pixels'e gitmeyi çok istiyorum. Çok ilginç bir şey sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz gidip izleme imkanım olmadı ama Pixels'de oyun dünyasını sokaklara, şehirlere taşıdıklarını fragmanlardan biliyorum. Oyun sevenler için biçilmiş kaftan gibi... Sevgiler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön