18 Haziran 2015 Perşembe

Vizyondaki Filmler

VİZYONDAKİ FİLMLER 19 HAZİRAN 2015

Güzel bir günden herkese merhaba. İzleyicileri ile yarın buluşmayı bekleyen güzel filmlerle yine birlikteyiz. Bu hafta film izlemekten yazı yazamadım desem yeridir. Vizyondaki filmler 19 Haziran 2015 haftasında gösterilmeye başlanacak olan yeni filmlerden hangilerini izlediğime gelince; ikisi de Fransa yapımı olan “Hayatımın Şarkısı” ve “Dedemle Bu Yaz”. Fantastik sevda filmi “Horns”, son olarak ajan Aksiyon filmi “Ölümcül Takip”. Bu dört filmin konularını anlatırken detaya girmemeye çalıştım süprizi kaçmasın diye. İzlediğim filmlerden en çok “Hayatımın Şarkısı” filmini beğendim. Sinemada izlemeye gittiğinizde bir aile filmi olan, içinde müziğin de yer aldığı bu filmi değerlendirmeye muhakkak alın derim. Yerli filmlerden “Kuzu” ise görmeyi en çok istediklerimin başında geliyor. 



İmdb değerlendirmelerinde başı çeken bir film var ki ayrı bir keyifli olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim bu film bir animasyon olan “Ters Yüz” ve 9,1 değerlendirme puanına sahip.
Son olarak 19 Haziran 2015 günü gösterime girecek olan yeni filmlerin üçünde işitme engellilere yer verildiği detayını paylaşmak istiyorum. “Hayatımın Şarkısı” işaret dilinin bolca kullanıldığı bir film, “Dedemle Bu Yaz” filminin en küçük, en sevimli oyuncusu da işitme engelli. Ukrayna yapımı olan “Kabile” filminden hiç bahsetmedim ama o film anladığım kadarıyla tamamen işaret diliyle anlatılmış. Oyuncuların çoğunluğu konuşma ve işitmede problem yaşayan oyuncularmış. 


Hayatımın Şarkısı - La famille Bélier (2014)
Yönetmenliğini Eric Lartigau'nun yaptığı senaryosu Thomas Bidegain, Stanislas Carré de Malberg, Victoria Bedos tarafından yazılan Komedi türündeki film 100 dakika sürüyor. Fransa yapımı olan filmin müziklerinde ise Evgueni Galperine ve Sacha Galperine'nin imzası bulunuyor. Filmde olayların merkezinde bulunan Louane Emera 18 yaşında bir şarkıcı. “Hayatımın Şarkısı” filmi ile 2015 César Ödülleri Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü kazanmış. Filmin final şarkısı oldukça güzel, beğendim. Final şarkısının Youtube linkini hemen alt satırlarda bulabilirsiniz.
Hayatımın Şarkısı - La famille Bélier (2014) Filminin Konusu:
Paula (Louane Emera) bir yandan Fransa'nın kırsalında mandıracılık yapan ailesine yardım etmekte diğer yanda ise eğitimini sürdürmektedir. Annesi, babası ve erkek kardeşi işitme engelli olan Paula onlara çevirmenlik yapmakta, işleri yürütürken yardımcı olmaktadır. Arkadaşları eğlencelere katılırken o çiftlikte çalışmakta, pazarda peynir satmaktadır. Bir gün okulda gördüğü bir çocuğu takip ederek onun kaydolduğu koro aktivitesine katılır. Tek arkadaşı olan Mathilde'i de (Roxane Duran) koroya yazdırtır. Koro seçmelerinde müzik öğretmeni Matilde'yi beğenmez ve gönderir. Paula ise daha şarkı bile söylemeden koroya kabul edilir. İlerleyen günlerde müzik hocası onun sesini keşfedecek ve Paris'e gitmesi için ikna etmeye çalışacaktır. Paula'nın sağır olan babası belediye başkanı olmak için kampanya yapmaya başlar. Bu noktadan sonra dram başlar, Paula'nın işleri zorlaşır ve bir seçim yapmak durumunda kalır.


Louane Emera - Hayatımın Şarkısı filminden bir kolaj çalışması
Hayatımın Şarkısı - La famille Bélier (2014) Filminin Oyuncuları: 
Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Luca Gelberg, Bruno Gomila, Véronique Poulain, Mar Sodupe, Stéphan Wojtowicz, Philippe Dusseau, Clémence Lassalas, Melchior Lebeaut, Jérôme Kirchert
İmdb Puanı: 7,3
http://www.imdb.com/title/tt3547740/


Kuzu (2014)
Yönetmenliğini ve senaristliğini Kutluğ Ataman'ın üstlendiği film Türkiye, Almanya ve Fransa ortak yapımı. Müziklerini Can Erdoğan'ın yaptığı Dram, Aile türündeki film 87 dakika sürüyor. Erzincan'da çekilen film, Altın Portakal Film Festivali 2014'te En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödüllerini kazandı. Kuzu filmi uluslararası festivallerde de çeşitli kategorilerde ödüller kazandı.
Kuzu (2014) Filminin Konusu:
5 yaşındaki Mert'in ailesi köyün en fakir ailesidir. Annesi Medine fakir olmalarına rağmen oğlu Mert’in sünneti için köyde ufak da olsa bir eğlence düzenleyerek toplum içerisinde varlık göstermeyi ister. Bunun için tandırda pişirilecek bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail’in (Cahit Gök) tek derdiyse şehre gelen şarkıcı kadındır. Mert’in ablası Vicdan (pek vicdanlı değilmiş), kardeşini eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar. Eğlence günü yaklaştıkça, fakirlik ve toplum baskısı ile baş etmeye çalışan Medine, misafirlerine unutamayacakları bir ziyafet verecektir.
Kuzu (2014) Filminin Oyuncuları:
Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Nursel Köse, Sedat Kalkavan, Mert Taştan,  Sıla Lara Cantürk, Hikmet Karagöz, Nursel Köse, Şerif Sezer, Taner Birsel, Emel Göksu, Güven Kıraç, Necmettin, Nalan Kuruçim, Erdal Yıldız, Azize Tan, Aysan Sümercan
İmdb Puanı: 6,3
http://www.imdb.com/title/tt2683694/


Dedemle Bu Yaz - Avis de mistral (My Summer in Provence)  (2015)
Yönetmenliğini ve senaristliğini Rose Bosch'ın yaptığı Fransa yapımı film 105 dakika sürüyor. Dram türündeki filmin buram buram Akdeniz kokmakta olduğunu düşünüyorum. Birazda Çağan Irmak'ın Ege'de çekilen filmlerine benzettim. Ünlü oyuncu Jean Reno’nun dede rolünü üstlendiği filmden, Dede karakterinden bir de replik sunayım sizlere;
Torunu, dedesini Paris'e davet eder. Dedenin cevabı şöyledir;
"Paris, için insanlar... <<Burası muazzam. Paris zamanın uçup gittiği yer>> diyor. Ben zamanın, uçup gitmesini istemiyorum. Akıp gittiğini görmek istiyorum." Şahsen bende yaşadığım İstanbul için aynı düşüncelere sahibim. Kırsalda bir kaç ay geçirince Dede’nin ne demek istediğini çok iyi anlıyorsunuz. Gelelim filmin konusuna
Dedemle Bu Yaz - Avis de mistral (My Summer in Provence)  (2015) Filminin Konusu:
Bir tren yolculuğu ile başlayan filmde Lea, Adrian ve onların küçük kardeşi Theo babaları tarafından terk edilmiştir. Anneleri yeni bir iş bulup Kanada’ya gider. Anneanneleri (Anna Galiena)ise onları alıp kırsaldaki evlerine 'tatile gidiyoruz' diyerek götürür. Okul tatillerini, kendilerini 17 senedir hiç görmeyen geçimsiz dedeleriyle geçirmek zorunda kalmak torunların canını sıkar.  Teknolojiden bihaber olan ve zeytin yetiştirmekle uğraşan dedeleri ise onlarla nasıl iletişim kuracağını bilememenin sıkıntısı ile ters davranmaktadır. Bir gün torunlardan biri dedesine Facebook’ta bir hesap açar. Hippi dönemi gençlerinden olan dede ve büyükanne Facebook hesabı ile torunlarına karşı deşifre olurlar. Bu biraz buruktur...


Jean Reno - My Summer in Provence

Filmde yer alan müzikleri not olarak yazsam okuyucuların tanıdık bir şeyler bulacağına eminim;
*Simon & Garfunkel - Sound of Silence
*Guns N' Roses - Knockin' on Heaven's Door
*Army of Lovers - Let the Sunshine In
*Bob Dylan - Forever Young
Dedemle Bu Yaz - Avis de mistral (My Summer in Provence)  (2015) Filminin Oyuncuları:
Jean Reno, Anna Galiena, Chloé Jouannet, Hugo Dessioux, Aure Atika, Lukas Pelissier, Tom Leeb, Jean-Michel Noirey, Hugues Aufray, Charlotte de Turckheim,  Fabien Baïardi, Laurent Fernandez, Rodolphe Saulnier, Oussama Abassa, Joris Zapiain
İmdb Puanı:  6,6
http://www.imdb.com/title/tt3013588/


Ters Yüz - Inside Out (2015)
Yönetmen koltuğunda Pete Docter ve Ronaldo Del Carmen'i gördüğümüz ABD yapımı filmin senaryosunu Meg LeFauve, Josh Cooley ile birlikte Pete Docter yazdı. Animasyon, Komedi, Aile türlerini içinde barındıran bu şahane çizgi filmi 102 dakika boyunca izlerken hiç sıkılmayacaksınız. Şu an 9,1 lik bir İmdb puanı yakalayan 2015 yeni film statüsündeki filmin müzikleri ise Michael Giacchino imzalı. "Ters Yüz" filminin diğer bir adı da: “The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside the Mind”
Ters Yüz - Inside Out (2015) Filminin Konusu:
Babası San Francisco’da yeni bir işe başlayınca Orta-Batı’daki hayatından kopmak zorunda kalan Riley de hepimiz gibi duyguları ile hareket eden bir kızdır. Neşe, Korku, Öfke, Tiksinti ve Üzüntü... Bu duygular, Riley’nin zihninin içinde ana merkezde yaşar ve ona günlük hayatında tavsiyeler verirler. Riley ve duyguları San Francisco’da yeni bir hayata, arkadaşlara ve okula alışmaya çalışırken beyinde kargaşa baş gösterir. Neşe’nin, Riley’nin en önemli duygusu olmasına ve her şeyi pozitif tutmaya çalışmasına rağmen, diğer duygular yeniliklere uyum sağlama konusunda birbirleriyle çelişir.
Ters Yüz - Inside Out (2015) Filminin Dublaj Oyuncuları:
Diane, Amy Poehler, Mindy Kaling, Kyle MacLachlan, Bill Hader
İmdb Puanı: 9,1
http://www.imdb.com/title/tt2096673/


Boynuzlar  - Horns (2013) 
Yönetmenliğini Alexandre Aja'ın yaptığı filmin senaryosu Keith Bunin ve Joe Hill (romanın yazarı) yazdı. Roman uyarlaması olan film ABD, Kanada yapımı ve 120 dakika sürüyor.  Müziklerini Robin Coudert'in yaptığı film Kanada 'da çekildi ve Dram, Fantastik, Korku, Gerilim türlerini içinde barındırmakta. 
Boynuzlar  - Horns (2013) Filminin Konusu:
Ig Perrish (Daniel Radcliffe yani Harry Potter) bir sabah akşamdan kalma bir halde uyanır. Sevgilisi olan Merrin Williams (Juno Temple) ormanda tecavüz edilmiş ve acımasızca öldürülmüştür. Kasaba halkı, polis ve ailesi dâhi Ig' i suçlar. Bir yıl sonra ise suçsuzluğu kanıtlanıp beraat eder. Fakat kameralar ve halk peşindedir. Onu hiç rahat bırakmazlar.  O ise gerçek suçlunun bulunması gerektiğini söyleyip durmaktadır. Bir gün sarhoş vaziyette çocukluk arkadaşı olan bir kızla aynı evde kalırlar. Günün sabahında Ig'ın boynuzları çıkmaya başlar. Yanındaki kız ona tüm sırlarını anlatır. Ig boynuzlardan kurtulmak için doktora gider. Doktorda ona sırlarını anlatınca boynuzların hikmeti ortaya çıkar. Ig boynuzlu halini sevgilisi öldüreni bulmak için kullanmaya karar verir.
Filmde, kahramanlarının çocukluk yıllarını da anlatmakta. Başlarda boynuzları çıkmaya başlayan film kahramanı, kıvrımlı, azametli boynuzlarla filmi tamamlıyor. Hatta kendisine çok sayıda yılan da eşlik ediyor. Daniel Radcliffe’in sevimliliği yılanları bile izlettirdi. Takdir edersiniz ki türü Korku olan bir filmde yılanların amacı insanları güldürmek değildir.
Boynuzlar  - Horns (2013) Filminin Oyuncuları:
Daniel Radcliffe, Max Minghella, Joe Anderson, Juno Temple, Kelli Garner, James Remar, Kathleen Quinlan, Heather Graham, David Morse, Michael Adamthwaite, Nels Lennarson, Don Thompson, Jay Brazeau, Alex Zahara, Kendra Anderson
İmdb Puanı: 6,5
http://www.imdb.com/title/tt1528071/


Ölümcül Takip - Survivor (2015)
Yönetmenliğini James McTeigue 'in üstlendiği ABD-İngiltere yapımı filmin senaryosu Philip Shelby'e ait.  Aksiyon, Suç, Gerilim türündeki filmin müziklerinde Ilan Eshkeri imzası bulunuyor. Film 96 dakika sürüyor. 
Ölümcül Takip - Survivor (2015) Filminin Konusu:
Milla Jovovich üstün nitelikli bir büyükelçilik çalışanıdır. Vize işlemleri sırasında yanlış kişilere vize vermemek için titiz çalışmaktadır. Bir gün amirinin, gaz konusunda bilgili olanlara ülkeye kabul etme konusunda ayrıcalık yaptığını fark eder. Olayın peşinden gitmeye karar verdiğinde tüm vize çalışanlarına yönelik bir bombalama eylemi gerçekleştirilir. Milla şans eseri kurtulsa da çok yetenekli aynı zamanda acımasız bir suikastçı olan Pierce Brosnan peşine takılır. Milla ya iki kişi inanmaktadır. Onlarında yardımı ile Amerika'da New York'ta binlerce insanın hayatını tehdit eden terörist tehlikeye dur demek için canını dişine takan kadın kahramanımız acaba insanları kurtarabilecek midir? Filmde bol aksiyonla bu soruya cevap verilmiş. 
Ölümcül Takip - Survivor (2015) Filminin Oyuncuları:
Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Dylan McDermott, Angela Bassett, Robert Forster, James D'Arcy, 
Roger Rees, Genevieve O'Reilly, Frances de la Tour, Sonya Cassidy, Antonia Thomas, Sean Teale, Rege-Jean Page, Jing Lusi
İmdb Puanı:  5,5
http://www.imdb.com/title/tt3247714/


Kabile - The Tribe (2014)
Miroslav Slaboshpitsky’nin yönettiği senaryosunu yine Miroslav Slaboshpitsky'in yazdığı "Kabile" Ukrayna Hollanda ortak yapımı bir film. Dram türündeki 2014 yapımı filmlerinden olan "Kabile" 2014 Cannes Film Festivali,  Critics Week En İyi Film Ödülü ‘nünde sahibi. İşaret dili konuşulan film 130 dakika sürüyor.
Kabile - The Tribe (2014) Filminin Konusu:
Ukrayna’da sağır ve dilsiz okulunda yatılı okuyan bir gencin Sergei'nin ( Grigoriy Fesenko ) başına gelenleri anlatan filmde Sergei öğrencilerin kendi aralarında kurduğu sert hiyerarşik düzenle tanışır. Bir süre sonrada bu düzenin bir parçası olur. Ancak beklenmedik bir şekilde diğer üyelerden birine âşık olması işleyişi derinden sarsacaktır. 
Kabile - The Tribe (2014) Filminin Oyuncuları:
 Grigoriy Fesenko, Yana Novikova,Rosa Babiy,  Alexander Dsiadevich, Yaroslav Biletskiy,  Ivan Tishko, Alexander Osadchiy,  Alexander Sidelnikov, lexander Panivan, Andriy Haddad
İmdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt1981111/


İyi Biri (2014)
Yönetmenliğini ve senaristliğini Ayhan SonYürek’in üstlendiği Komedi Dram türündeki film, vizyondaki filmler 19 Haziran 2015 haftasının yerli yapımlarından biri. Müziklerinde Ahmet Aslan ve Ali Ekber Kayış imzası bulunan "İyi Biri" 117 dakika sürüyor. Oyuncu kadrosunda Cezmi Ersöz ve Mazlum Çimen isimleri dikkatimi çekti. Bu isimler nedeniyle filmi çok merak ettim. Fragmanını izledim fakat merakımı gideremedim. Fakat filmin 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal İzleyici Ödülü kazandığını öğrendim. Bu bilgiyi de sizinle paylaşarak filmin konusuna geçiyorum.
İyi Biri (2014) Filminin Konusu:
Samandağ’dan Mut’a uzanan bir yol hikâyesinin anlatıldığı filmde ezik bir adamın köpeğiyle birlikte yaşadığı komik olaylara yer verilmiş.
İyi Biri (2014) Filminin Oyuncuları:
Cengiz Bozkurt, Macit Sonkan, Mustafa Alabora, Asuman Çakır, Devrim Atmaca, Tulga Serim, Aysan Sümercan, Sevim Gelenbe, Ecren Serim, Vedat Yalçın, Mazlum Çimen, Cezmi Ersöz, Faruk Karaçay, Nail Demir
İmdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt4719236/

4 yorum:

  1. Hayatımın şarkısı bana biraz hayatımızın şarkısı gibi geldi..Hayat hep öyle değil mi zaten. İkilemde kalınca fedakarlık yapmak...
    Bu arada Ramazanınız mübarek olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahir ömrümüzde fedakarlık yapacağımız bir gün muhakkak ki oluyor... Ramazan 2. Hayırlı Ramazanlar diliyorum bende. Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel bir blog, takipteyim artık, bana da beklerim :) Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim Tuğba Hanım. Size de hayırlı Ramazanlar diliyorum. Sevgiler:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön