13 Mayıs 2015 Çarşamba

Vizyondaki Filmler

VİZYONDAKİ FİLMLER 15 MAYIS 2015

Herkese merhaba. Sinemaya gitmeyi, arkadaşları ile birlikte başka dünyalara yolculuk etmeyi sevenler için bu hafta 9 film gösterime girecek. Vizyondaki filmler 15 Mayıs 2015 haftasında İmdb puanlarına bakılırsa “Mad Max” karakterinin başrolde olduğu film 9.1 lik puanı ile açık ara önde görünüyor. Gençlerin ilgi duyacaklarını düşündüğüm filmde dikkat çeken özellikle set tasarımları olmuş. 




İkinci dikkat çekici film ise 7.3 lük imdb puanı ile “Tinker Bell ve Canavar Efsanesi” filmi. Bu çizgi filmde ise çocuklarımız için doğru ve güzel mesajlar verilmeye çalışılmış. Kırmızı, Terkedilmiş, Azem 2; bu üç film ise yerli yapımlarımız. Kırmızı’da insan doğası irdelenmiş, Azem 2 cinlerle ilgili ve Terkedilmiş’te ise günceli yakalamaya çalışan organ mafyası konusunun da işlendiği bir hikâyeden yola çıkılmış. Aslında 27 Martta vizyona girmiş olması gerekiyordu, herhalde sorunlar çıktı ki tekrar vizyon takvimine alınmış. Hayırlısı olsun diyelim. Romantikseniz ve savaş filmlerinden de hoşlanıyorsanız  “Suite Française” filmi tam size göre.
15 Mayıs günü vizyona girecek filmler hakkında daha fazlası hemen alt satırlarda!

 Mad Max 4: Öfkeli Yollar - Mad Max 4: Fury Road (2015)
Yönetmenliğini George Miller'in yaptığı filmin senaryosunda George Miller, Brendan McCarthy, Nick Lathouris imzası bulunuyor. Avustralya yapımı olan filmin çekimleri Namib Desert, Namibia'da yapıldı. Aksiyon, Macera, Gerilim türündeki film 120 dakika sürüyor. Müziklerde ise Junkie XL imzası var.
Mad Max: 4: Öfkeli Yollar - Mad Max 4: Fury Road (2015) Konusu:
Efsanevi “Mad Max” filmlerinin usta yönetmeni George Miller'ın dördüncüsünü çektiği filmde,  Geçmişte yaşadığı kötü olaylar Mad Max’i (Tom Hardy) hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa (Charlize Theron) adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan (Hugh Keays-Byrne) kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.
Mad Max: 4: Öfkeli Yollar - Mad Max 4: Fury Road (2015) Oyuncuları:
Charlize Theron, Tom Hardy, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz, Abbey Lee, Courtney Eaton, Richard Carter, Lota, Angus Sampson, John Howard
imdb Puanı: 8.1  tt1392190

Aşk Uğruna - Suite Française (2014)
Yönetmenliğini Saul Dibb'in yaptığı film Irène Némirovsky’nin romanından uyarlandı. Senaryolaştıranlar ise; Matt Charman ve Saul Dibb. Yapımcılığını İngiltere, Fransa ve Kanada'nın üstlendiği 107 dakika süren film konu olarak Dram, Romantik, Savaş türlerini barındırıyor. Film  Hainaut, Belçika'da çekildi.
Aşk Uğruna - Suite Française (2014) Filminin Konusu:
1940 yılında Fransa’da II. Dünya Savaşı’nın ilk işgalleri yaşanmaktadır. Genç ve güzel bir kız olan Lucile Angellier (Michelle Williams), üvey annesinin evde gözetiminde, savaşta esir düşen babasından haber almak için beklemektedir. Bir yandan Paris’ten gelen savaş mültecileri küçük kasabaya yerleşmeye çalışırken, diğer yandan Alman askerleri kasabalıların evlerini bir bir işgal etmeye başlar. Lucile evlerine yerleşen Bruno von Falk adlı yakışıklı Nazi subayından askerden, ilk başlarda hiç hoşlanmaz ve kendisini geri çeker. Fakat günler ilerledikçe iki genç arasında aşka sürüklenen bir çekim oluşur. Ama karşılarında savaşın en trajik yüzü durmaktadır.
Aşk Uğruna - Suite Française (2014) Oyuncuları:
Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie, Eric Godon, Deborah Findlay,  Matthias Schoenaerts, Ruth Wilson, Sam Riley, Vincent Doms, Simon Dutton, Diana Kent
İmdb Puanı: 6.9  tt0900387

Çılgın Kalabalıktan Uzak - Far from the Madding Crowd (2015)
Yönetmen koltuğunda Thomas Vinterberg i gördüğümüz filmin senaryosunda Thomas Hardy ve David Nicholls'un imzaları bulunuyor. Yapımcısı ABD ve İngiltere olan Dram tarzındaki filmin 2 saat sürdüğünü de belirtelim. Far from the Madding Crowd filminin müthiş müziklerini ise Craig Armstrong yaptı.
Çılgın Kalabalıktan Uzak - Far from the Madding Crowd (2015) Filminin Konusu:
19. yüzyılda Wessex'in kasabalarından birindeyiz. Bilindiği gibi o dönemde kadınların 19. yüzyılda davranış biçimlerini kısıtlayan bir sürü kural var fakat genç Batsheba bu kuralların hiçbirine önem vermeyerek kendi istediği gibi özgür bir hayat yaşamanın peşinde. Tabi bulundukları çevre için oldukça alışılmışın dışında bir hayat sürüyor. Kendi hayatını bu özgürlükle yaşarken de ona âşık olan üç farklı adamın hayatlarını alt üst ediyor.
Çılgın Kalabalıktan Uzak - Far from the Madding Crowd (2015) Filminin Oyuncuları:
Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Tilly Vosburgh, Mark Wingett, Dorian Lough, Juno Temple, Michael Sheen
İmdb Puanı: 7.1  tt2935476

Kırmızı (2015)
Yönetmenliğini ve senaristliğini Yücel Müştekin'in yaptığı 1 saat 37 dakika süren filmin müzikleri Ütopya'ya ait.
Kırmızı (2015) Filminin Konusu:
“Kırmızı sadece bir renk değildir” cümlesinden yola çıkarak insan doğasının şaşırtıcı yönleri anlatılan filmin kısa özeti şöyle: Aslı ve Umut birinci yıllarını dolduran mutlu bir çifttir. O gece beraberliklerinin ilk senesini arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek kutladıktan sonra, Umut’un Beyoğlu’nda arka sokaklarından birinde yer olan evine girerler. Bu apartman sekiz katlı ama yıkık dökük bir binadır. Apartmanda Umut ve kapıcı dairesindeki çift dışında kimse yoktur. Umut ve Aslı eve girdikten sonra da oturur ve bir süre daha eğlenmeye devam ederler. Tam yatmaya niyetlendiklerinde ise salonun ortasında sahibini bilmedikleri kocaman kırmızı bir bavulun durduğunu fark ederler. Bavulu açtıklarında dehşete düşerler.
Kırmızı (2015) Filminin Oyuncuları:
Leyla Göksün, Cemal Hünal, Selim Bayraktar, Adeliye Yurasli, Ali Balkan Avcı, Bülent Ergün, Yasemin Tunca, Tayfun Talipoğlu
İmdb tt4120866

Tinker Bell ve Canavar Efsanesi - Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast (2014)
Yönetmen Steve Loter’a senaryoda yardım eden Tom Rogers ve Robert Schooley olmuş. Animasyon türündeki filmi ailece izleyebilir 76 dakika boyunca neşeli dakikalar geçirebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınıza verebilecek doğru mesajlar bulabilirsiniz.               
Tinker Bell ve Canavar Efsanesi (2014) Konusu:
Eğlenceli ve yetenekli bir hayvan perisi olan Fawn bir kitabı kapağına göre ya da bir hayvanı dişlerine göre yargılanamayacağına inanır. Bu yüzden NeverBeast olarak bilinen büyük ve gizemli bir yaratık ile arkadaş olur. Tinkerbell ve arkadaşları Pixie Hollow'a doğru gelen bu korkutucu yaratık hakkında tam emin olamamalarının yanı sıra, seçkin izci Periler evlerini yıkmadan önce canavarı durdurmak için yola çıkmışlardır bile. Fawn eğer NeverBeast'ı kurtarmak için kızları toplamayı umuyorsa kalbine güvenmeli ve gözünü karartmalıdır.
Tinker Bell ve Canavar Efsanesi (2014) Orijinal Seslendirme:
Ginnifer Goodwin, Anjelica Huston, Mae Whitman, Lucy Liu, Pamela Adlon
İmdb Puanı:  7.3  tt3120408


Terkedilmiş (2015)
Yönetmeniğni ve senaristliğini Korhan Uğur'un yaptığı Dram türündeki film 100 dakika sürüyor. Film yönetmenin 2. uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. Müzikler ise Mehmet Can Erdoğan'a ait.
Terkedilmiş (2015) Filminin Konusu:
Suriyeli bir ailenin organ mafyası ile yaşadığı dramın, sanatoryumda yolları kesişen birbirinden farklı 9 kişinin üzerindeki etkisini anlatan "Terkedilmiş" filmi güncel toplumsal meselelere de parmak basan bir film olmayı hedefliyor. Filmden bir kaç replik:
İyilik ile kötülük arasındaki ince çizgiyi, insanın vicdanı çizer.
En günahsız olanınız tetiği çeksin. Çünkü hepimiz günahkârız.
Birilerinin acıları, birilerini mutlu eder ve biz buna insanlık deriz.
Terkedilmiş (2015) Filminin Oyuncuları:
Levent Ülgen, Burak Sarımola, Mahmut Gökgöz, Kyamran Agabalaev, Hakan Vanlı, Konul Nagiyeva, Sema Şimşek, Hakkı Ergök, Neriman Uğur 
İmdb Puanı: 5.8  tt4173190


Cennet - Eden (2014)
Fransa yapımı olan filmi yöneten ve aynı zamanda senaryosunu yazan Mia Hansen-Løve olmuş. Senaryo yazımında ona eşlik eden isim ise; Sven Hansen-Løve. İzleyiciler 2 saat 11 dakika boyunca Dram, Tarihi, Müzik konulu filmle sinema salonunda iç içe olacaklar.
Cennet - Eden (2014) Filminin Konusu:
Fransız elektronik müzik sahnesinin son 20 yılını, DJ Sven Love’ın bakış açısından anlatan film, rave partileri ve house müziği keşfeden ve sonra kendi DJ projesini hayata geçiren, Daft Punk’ın da yapımcısı olan Dj Paul isimli bir karakter üzerine kurulu. Filmde Daft Punk üyelerinin gençliği de yer alıyor.
Cennet - Eden (2014) Filminin Oyuncuları:
Félix de Givry, Pauline Etienne, Hugo Conzelmann, Vincent Macaigne, Zita Hanrot
İmdb Puanı: 6.4   tt3090634

Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği - The Woman in Black 2: Angel of Death (2014)
Yakaladığı başarı üzerine Korku ve Gerilim filmi Siyahlı Kadın’ın ikincisini çeken yönetmen Tom Harper ‘a çok satan bir roman uyarlaması olan senaryo da Jon Croker, Susan Hill eşlik etti.  İngiltere yapımı olan film 98 dakika sürüyor. Filmi alıp götüren müziklerde ise Marco Beltrami, Brandon Roberts ve Marcus Trumpp imzası bulunuyor.             
Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği - The Woman in Black 2: Angel of Death (2014) Konusu:
Genç hemşire Eve, hastaların bakımıyla ilgilenmek için Eel Marsh House adlı hastaneye gönderilir. Eel Marsh House, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümeti tarafından askeri psikiyatri kliniğine dönüştürülen küçük bir hastanedir. Sorunlu askerlerin gelmeye başlamasıyla birlikte binanın karanlık gizemleri ve ölü ruhları ortaya çıkar. Eve da dâhil olmak üzere hastanede diğer çalışanlar hem savaşın kendilerine yaptığı kötülüklerle mücadele ederken bilmedikleri bir şey tarafından etki altına alınmaya başlarlar. Eve baktığı çocukların hepsinin birer birer kaybolmasıyla her şeyin sonsuza kadar değişeceğinden emin olur.
Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği - The Woman in Black 2: Angel of Death (2014) Oyuncuları:
Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Mary Roscoe, Amelia Crouch,  Helen McCrory, Merryn Pearse
İmdb Puanı: 4.9  tt2339741

Azem 2 - Cin Garezi (2015)
Korku, Gerilim türündeki film serinin ikinci filmi olarak çekildi.
Azem 2 - Cin Garezi (2015) Filminin Konusu:
117 evin köyü boşalttığı 1921 yılında sebep olan korku dolu olay neydi? Çekim ekibi ile beraber mekânı inceleyen hocalar ekibi neden uyardı? 4 hafta süren çekim çalışmaları boyunca, 2 kere ekip değiştirmeyi gerektirecek neler yaşandı? Azem bu sefer Sakarya’da, olayların yaşandığı köyde, olayların yaşandığı evde! Bir kızın ve babasının başından geçen tüyler ürperten hikâyeye tanık olacaksınız
Azem 2 - Cin Garezi (2015) Filminin Oyuncuları:
Murat Bülent Atacan
İmdb Puanı: 3.5  tt5356740

4 yorum:

  1. Mad max gercekten cok guzel bir filme benziyor, en kisa zamanda izlemeyi umuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksiyon filmlerini sevenler için birebir bence MAD MAX, iyi seyirler dileyeyim:)

      Sil
  2. Sinemaya gitmeyeli çoook zaman oldu... Gidecek olsam herhalde romantik duygusal bir filme giderdim...:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön