6 Nisan 2015 Pazartesi

Vizyondaki Filmler 10 Nisan 2015

Nisan ayında sinemalarda aşk var. Sonsuz Bir Aşk, Aşk Olsun ve Son Savaş: Aşk. Bu üç filmden ilk ikisi yerli yapımlar. Son Savaş: Aşk ise Belçika, Avustralya, Hindistan yapımı ve iki kıtada iki farklı yüzyılda geçen olaylara odaklanmış. Ayrıca Korku ve Gerilim filmlerinin bolca bulunduğu vizyondaki filmler 10 Nisan 2015 haftasının bence en dikkate değer filmi Rosewater filmi. ABD yapımı olan, yaşanmış bir olayın anlatıldığı filmde Haluk Bilginer'de rol almış. 10 Nisan 2015 cuma günü gösterime girecek yeni filmlerin diğer detayları ise şöyle;




Gül Suyu - Rosewater (2014)
Yönetmenliğini Jon Stewart'ın yaptığı filmin senaryosu yine ünlü sunucu Jon Stewart tarafından yazıldı. Film 2009 yılında Newsweek'e haber yapmak için İran'a giden ve orada tutsak edilen gazeteci Maziar Bahari'nin yazdığı kitaptan beyazperdeye uyarlandı. ABD yapımı olan, 103 dakika süren, Dram türündeki filmin müziği ise Howard Shore'a ait. Film daha önce !f 15. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali seçkisinde gösterilmişti. Gül Suyu filminde Baba Akbar rolünde karşımıza bir Türk aktör Haluk Bilginer çıkıyor.
Gül Suyu - Rosewater (2014) Filminin Konusu:
Londra'da yaşayan BBC muhabiri Maziar Bahari (Gael García Bernal), İran'da gerçekleşecek başkanlık seçimleri için, bir haftalığına İran'a gider. Kendisi de İranlı olan Maziar, İngiltere'de bıraktığı hamile nişanlısını son kez öptüğünde en kısa zamanda döneceğinin sözünü vermiş fakat İran'a ayak bastığında işler beklediği gibi gitmemiştir. Havaalanında tanıştığı bir şoförle birlikte seçimlerle ilgili röportajlar yapar, seçimleri izler. Bir gün kaldığı annesinin evinde arama yapılır. Arama sonucunda Maziar Bahari, kendini ülkenin en ürkütücü hapishanesinde, uzun saatler süren sorgu seanslarında bulacak; üç aydan fazla süren bu işkence süresince kaderi, sadece kullandığı kokudan tanıdığı bir adamın, Rosewater'ın (Kim Bodnia) ellerinde olacaktır.
Gülsuyu - Rosewater (2014) Filminin Oyuncuları:
Gael García Bernal, Kim Bodnia, Dimitri Leonidas, Haluk Bilginer, Shohreh Aghdashloo, Golshifteh Farahani, Claire Foy, Numan Acar, Nasser Faris, Alex Claus, Alaadin Khasawneh, Arian Moayed, Andrew Gower, Jason Jones
İmdb Puanı: 6.7
http://www.imdb.com/title/tt2752688/?ref_=fn_al_tt_1


Altınlı Kadın - Woman In Gold (2015)
Yönetmenliğini Simon Curtis'in yaptığı filmi E. Randol Schoenberg'in hayatından Alexi Kaye Campbell senaryolaştırdı. Tarihi, Dram türündeki filmin yapımcı ülkeleri ABD ve İngiltere. Film 109 dakika sürüyor. Besteci ise Hans Zimmer.
Altınlı Kadın - Woman In Gold (2015) Filminin Konusu:
Filmde Maria (Helen Mirren), 1907 yılında Gustav Klimt’in kariyerinin zirvesindeyken teyzesini resmettiği tabloyu Avusturya müzesinden almak için haklı bir savaş veriyor. Bu savaşta Avusturyalı gazeteci Hubertus Czernin (Daniel Bruhl) Maria'ya yardım edecektir. Söz konusu Adele Bloch-Bauer tablosu 2006 yılında 135 milyon dolar gibi rekor bir fiyata alıcı bulmuştu.
Altınlı Kadın - Woman In Gold (2015) Filminin Oyuncuları:
Helen Mirren, Ryan Reynolds, Katie Holmes, Tatiana Maslany, Daniel Brühl, Max Irons, Frances Fisher,  Jonathan Pryce
Tom Schilling, Neve Gachev, Allan Corduner, Henry Goodman, Ludger Pistor, Justus Von Dohnanyi, Richard Reid, Erich Redman, Nina Kunzendorf, Joseph Mydell, Jonathan Brooks, Mac Pietowski, Olivia Silhavy, Susi Stach, Dagmar Schwarz
İmdb Puanı: 6.7
http://www.imdb.com/title/tt2404425/?ref_=fn_al_tt_1

Sonsuz Bir Aşk (2015)
Yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu'nun yaptığı 2015 yapımı film Drama türünde. Senaryosunu Can Sinan'ın yazdığı Türkiye yapımı Sonsuz Bir Aşk filminin yapımcısı Dama Medya. Filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen'e ait.
Sonsuz Bir Aşk 
(2015) Filminin Konusu:
Filmde, her ikiside kanser hastası olan, yarınları olmayan her anlarını yaşamaya çalışan Volkan ve Serhan'ın yolculuğuna tanık oluyoruz. Yol arkadaşlığı yapıyoruz. Onlara Özlem Tekin de kendi asıl kimliği ile eşlik ediyor. Kendilerini acımasız zamanın gerisinde ve uçurumun kenarında bulan iki dost, yarının olmadığını biliyorlar ama “Her şeye rağmen yaşamak güzel” diyerek İstanbul, Denizli, Pamukkale yollarına düşüyorlar. Kimi zaman hüzünlendiren kimi zaman da güldüren bir serüven yaşatıyorlar izleyicilere.
Sonsuz Bir Aşk (2015) Filminin Oyuncuları:
İsmail Hacıoğlu, Ferhat Gündoğdu, Özlem Tekin, Ayfer Dönmez, Orçun Kaptan, Turan Özdemir, Metin Keçeci, Süleyman Turan, Ebubekir Öztürk, Jale Aylanç, Elif Ceren Balıkçı, Serkan Şengül.
İmdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt4309294/?ref_=fn_al_tt_1


Son Savaş: Aşk - The Lovers (2015)
Yönetmenliği Roland Joffé tarafından yapılan film Belçika, Avustralya, Hindistan ülkelerinin ortak yapımı. 
Aksiyon, Macera, Romantik, Bilim Kurgu türündeki film 109 dakika sürüyor. Müziklerinde Dirk Brosse imzası bulunan filmi Ajey Jhankar'ın kitabından senaryolaştıran yönetmen Roland Joffé olmuş.
Son Savaş: Aşk - The Lovers (2015) Filminin Konusu:
2020'de geçen hikayede karısı Laura ile birlikte bir İngiliz ticaret gemisinin enkazında antik bir yüzüğü çıkartmaya çalışan Jay Fennel'in öyküsü ele alınıyor. Bu tehlikeli dalış sırasında Laura (Tamsin Egerton) tuzağa düşer, kocası Jay Fennel (Josh Hartnett) ise onu kurtarmaya çalışırken kazaya uğrayıp komaya girer. Başarılı bir deniz arkeologu olan Jay komaya girer. Hastanede eşi başında beklerken Jay, yüzük sayesinde1778 yılı Hindistan'ına giderek Komutan James Stewart'ın yerine geçer. Bu esnada İngilizler Hindistan´ı ele geçirmek üzeredir ve devam eden bir savaş vardır. Hint saflarında çarpışan Tulaja Naik (Bipasha Basu) ile yolları kesişen James, Tulaja'ya aşık olur.
Son Savaş: Aşk - The Lovers (2015) Filminin Oyuncuları:
Josh Hartnett, Tamsin Egerton, Alice Englert, Mahesh Jadu, Tehmina Sunny, Om Puri, Simone Kessell, James Mackay, 
Tulaja Naik, Andrea Deck, Roshan Seth, Shane Briant, Abhay Deol, Anna McNiven
İmdb Puanı: 4.7
http://www.imdb.com/title/tt1321869/?ref_=fn_al_tt_1


Aşk Olsun (2015)
Yönetmenliğini Murat Serezli ve Neslihan Yıldız Alak'ın birlikte yaptığı 95 dakika süren filmin senaryosunu Eşref Dinçer yazdı. Romantik, Komedi türündeki filmin tema müziği ise İrem Derici'ye ait.
Aşk Olsun (2015) Filminin Konusu:
Kadınlara aşk konusunda tavsiyeler vererek hayatını kazanan Ozan'ın (İlker Aksum) yeni müşterisi Ceyda (Selen Seyven), ayrıldığı sevgilisi Caner’e (Kenan Ece) geri dönebilmek amacıyla Ozan’ın yardımını ister. Fakat Caner, yaşadığı aşk acısını unutmak için yeni bir ilişkiye yelken açmıştır bile. Hiç hesapta yokken Ozan, Pınar (Sedef Avcı) ile karşılaşır ve ona aşık olur. Bu arada işini de unutmaz ve eski sevgililerin tekrar bir araya gelmesi için bir oyun düzenler. Fakat Pınar, Ozan'ın planını fark eder ve Ozan’ın hayalini kurduğu ilişki başlamadan sonlanır. Arap saçına dönen ilişkiler ağında bu eğlenceli dörtlü kendi mutlu sonlarını yakalayabilecekler midir?
Aşk Olsun (2015) Filminin Oyuncuları:
İlker Aksum, Sedef Avcı, Kenan Ece, Selen Seyven, Betül Arım, Ragıp Gülen, Gizem Denizci
İmdb Puanı: -
http://www.imdb.com/title/tt4460786/?ref_=fn_al_tt_1


Kaçış 1950 (2014)
Yönetmenliğini İbrahim Biçer'in üstlendiği Dram, Tarihi, Savaş türündeki filmin müziği ise Ufuk Yıldırım ait. Taş Filmin hayata geçirdiği Kaçış 1950 filmini İbrahim Biçer senaryolaştırdı. Senaryo ise Zülkef Yeşilbahçe'nin "Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar" isimli kitabından uyarlandı.
Kaçış 1950 (2014) Filminin Konusu:
Bulgaristan'da 1950 - 1970 yılları arasında gördükleri baskıdan dolayı Türkiye'ye kaçmaya çalışan 3 Türk gencinin hikayesi anlatılıyor. On yaşından beri gazetelere yazılar yazan Mustafa'nın (İlker Gürsoy) gözünden, dönemin koşullarının aktarıldığı filmde, küçüklüğünden beri Türkiye'ye gitmek isteyen fakat Bulgaristan'daki askerlik kurallarını ihlâl ettiği için turist olarak bile giremeyeceği ülkesinin hasretiyle yanıp tutuşur. Öyle ki evlenip aile kurduktan sonra bile bulunduğu ülkenin koşulları, onu özlemini çektiği Türkiye'ye gitmeye zorlayacaktır. Bu yolda benzer kısıtlamalara maruz kalan Fehim (Onur Bayraktar) ve Ramazan (Burak Kaya) da kendisine yoldaşlık edecektir.
Kaçış 1950 (2014) Filminin Oyuncuları:
Zeynep Gülmez, Atilla Saral, İlker Gürsoy, Burak Kaya, Efe Kopuz, Onur Bayraktar, Hüseyin Elmalıpınar, Mehmet Vanlıoğlu, Ender Turan, Ali Özkan Dinkçi, Şeyma Erdoğan, Gizem Güpür, Zülkef Yeşilbahçe, Hüseyin Özay, Mustafa Akkeçi, Nail Akkeçi, Aydın Pusa, Emrah Doğan 
İmdb Puanı: -


Daire - The Loft (2014)
Yönetmenliğini Erik Van Looy'un yaptığı Gerilim türündeki film 108 dakika sürüyor. Senaryosunu Bart De Pauw ve Wesley Strick yazdığı ABD yapımı filmin müzikleri ise John Frizzell imzalı. 
Filmin fragmanını izlediyseniz ve film size tanıdık geldiyse yanılmıyorsunuz. 2010 yapımı olan Çatı Katı filmi ile neredeyse bire bir benzer olan  filmde Prison Break dizisi ile tanınan Wentworth Miller'da rol almış.
Daire - The Loft (2014)  Filminin Konusu:
Film, eşlerini aldatmak için kendilerine has bir çatı katı dizayn eden beş arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Bir gün bu son derece mahrem sığınaklarında bir kadının cesetini bulmalarıyla birlikte de beş kafadarın hayatı değişmeye başlıyor. Zaman içerisinde beş arkadaşın hem etraflarından hem de eşlerinden sakladıkları en büyük sırlar da birer birer açığa çıkıyor.
Daire - The Loft (2014)  Filminin Oyuncuları: 
Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller, Eric Stonestreet, Matthias Schoenaerts, Isabel Lucas, Rachael Taylor, Rhona Mitra, Valerie Cruz, Kali Rocha, Elaine Cassidy, Margarita Levieva, Kristin Lehman, Robert Wisdom, Ric Reitz, Graham Beckel, Kathy Deitch, Dora Madison Burge, Cindi Woods, Laura Cayouette, Barbara Dzikanowice
İmdb puanı: 6.3
Daire filminin linki:  http://www.imdb.com/title/tt1850397/?ref_=nv_sr_1
Çatı Katı filminin linki:  http://www.imdb.com/title/tt1606789/?ref_=nv_sr_4


Hayvan Düşü - When Animals Dream (2014)
Yönetmenliğini Jonas Alexander Arnby'ın üstlendiği Danimarka yapımı filmin senaryosunu Rasmus Birch yazdı. Orjinal ismi Når Dyrene Drømmer olan film Drama, Korku, Gizem türünde ve 84 dakika sürüyor.
Hayvan Düşü - When Animals Dream (2014) Filminin Konusu:
16 yaşındaki Marie (Sonia Suhl), ailesiyle birlikte Danimarka'da küçük bir adada yaşamaktadır. Fakat annesi yatalaktır ve babası hem annesine bakar hem de evi geçindirmeye çalışır. Fakat bir anda çevrede şüpheli ölümler gerçekleşir ve Marie bu esnada vücudunda ürkütücü birtakım değişiklikler fark eder... 
Hayvan Düşü - When Animals Dream (2014) Filminin Oyuncuları:
Sonia Suhl, Lars Mikkelsen, Sonja Richter, Jakob Oftebro, Mads Riisom
İmdb Puanı: 5.8
http://www.imdb.com/title/tt2818178/?ref_=fn_al_tt_1


Piramitin Laneti - The Pyramid (2014)
Yönetmenliğini Grégory Levasseur'ın yaptığı ABD yapımı Korku filmi 89 dakika sürüyor. Filmin müziklerini Nima Fakhrara yaptı. Senaryo yazarları ise Daniel Meersand ve Nick Simon. Piramitin Laneti - The Pyramid filminin diğer bir adı; Site 146.
Piramitin Laneti - The Pyramid (2014) Filminin Konusu:
Piramitler, onların sırlarını ortaya çıkarmaya cüret eden kaşifleri uzun bir süre lanetledi. Bunların arasında en bilineni "Firavun’un laneti", piramidin içindeki kutsal mezarları rahatsız eden maceraperestlerden öç alıyordu. En son 1922'de Tutankamun'un mezarını keşfeden arkeologlar, zaman içinde sırayla feci şekilde ölürler. Ve günümüze dek bir daha bu konuda kazı yapılmaz...
Arkeolog Nora Holden (Ashley Hinshaw), babası Miles (Denis O’Hare) ve bir grup Amerikalı araştırmacı, yüksek teknolojilerden faydalanarak 5000 yıllık 3 köşeli bir piramidi keşfederler. Piramidin içini araştırmak için yanıp tutuşan ekip, Kahire'deki rejim karşıtı protestolar nedeniyle tahliye edilen piramit bölgesine yalnız gider. Ancak piramidin derinliklerine daldıkça buranın sonu gelmez dehlizlerinde kaybolduklarını kısa sürede farkederler. Tekrar dışarıya çıkabilmek için umutsuzca bir mücadeleye girseler de zaman geçtikçe piramidin yalnızca esiri olmadıklarını, aynı zamanda kurban olmak üzere olduklarını da anlarlar. Piramitte hem kıstırılmış, hem de tek tek avlanmaktadırlar. 
Piramitin Laneti - The Pyramid (2014) Filminin Oyuncuları:
Ashley Hinshaw, James Buckley, Denis O'Hare, Christa Nicola, Amir K, Daniel Amerman, Joseph Beddelem, Faycal Attougui, Philip Shelley, Ait Hamou Amine, Omar Benbrahim, Chakir El Faaiz
İmdb Puanı: 4.8
http://www.imdb.com/title/tt2799166/?ref_=nv_sr_1

Ölüm Kampı - Welp (2014)
Yazan ve yöneten Jonas Govaerts. Diğer senarist ise Roel Mondelaers. Belçika yapımı olan film 85 dakika sürüyor ve Macera, Korku türünde. Filmin orjinal ismi ise; Cub
Ölüm Kampı - Welp (2014) Filminin Konusu:
İzci grubuyla yaz kampına giden 12 yaşındaki Sam'in, hayal dünyası diğer çocuklarınkinden farklıdır. İzci liderleri kampa heyecan katmak için klasik bir korku hikayesi anlatırlar. Kahramanı 'Kai' olan bu hikaye Sam'i etkiler.
Ölüm Kampı - Welp (2014) Filminin Oyuncuları:
Maurice Luijten, Titus de Voogdt, Stef Aerts, Evelien Bosmans, Gill Eeckelaert, Jan Hammenecker, Ricko Otto
İmdb Puanı: 6.0
http://www.imdb.com/title/tt3061836/?ref_=nv_sr_1

6 yorum:

  1. Hayvan düşü.. ilgimi çekti.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haftaki filmlerden Rosewater filmini çok merak etmiştim. İzledim. Hayvan Düşü filmi için 'dönüşüm olayı gerçekçi yansıtılmış' deniliyor. Siz ilgimi çekti deyince bende de bir merak uyandırdı şimdi. Alt yazısı çıkmışsa her an izleyebilirim. Sevgiler...

      Sil
  2. Aşk aşk aşk diyorsun he Zülal! :)
    Rosewater ismi bile yetti benim için, Isparta'lı olunca - pek sevmem gül olan şeyleri :)-
    Şu piramitin laneti geçen denk geldi ama ımbd ye bakınca aman deyip geçtim, aslında pek de uyuşmam ımbd ile gerçi ama izlemedim nedense açtım başka bir şeyi :)
    Bu arada Zülal! hepsini izledin mi bunların, en azından vizyonda olmayanları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan ayı doğanın uyandığı bir ay, filmlerde hep aşk isimli ve konulu olunca, yazı girişi de haliyle aşklı oldu :) Piramit laneti filmlerinden birini izleyince hepsini izlemişim hissi uyanıyor bende. O yüzden ilgimi çekmiyor. Korku türüne uzak duruyorum zaten... 10 Nisan listesinden Rosewater, Altınlı Kadın (filmde çok güzel bir tablo yer alıyor) ve Loft filminin 2010 yapımı olanını izledim. Hepsini izlemek ne mümkün... Mesela bugün, izlemeyi düşünüp unuttuğum bir filmi blogunda gördüm. İnşallah izleyeceğim. Ayrıca Gülsuyu fena bir film değil, ben sevdim. Orada gerçekleşen olaylar... tanıdık gelen çok şey vardı... Ki Ispartalı olunca daha da tanıdık gelecektir senin adına :)

      Sil
    2. Hıım arşivin zengin, acaba hepsini izledi mi ki diye düşünmekten alamadım kendimi, merak ettim :)
      Peki Zülal! şu Altınlı Kadın ve Rosewater'ı atıyorum flasbelleğe :)

      Sil
    3. Her iki film gerçeklere dayandırılmış ve izledikten sonra aklımda kalan filmler. Gerçi bir filme unutulmaz demek için 1 yıl kısa bir zaman... Umarım beğenirsin Fenomen, iyi seyirler şimdiden :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön