27 Şubat 2015 Cuma

Kadayıflı Kek

KADAYIFLI KEK


10 Kişilik
Kekin alt yüzeyine ve üzerine tel kadayıf konulduktan sonra fırınlanarak pişirilen kadayıflı kek, üzerine şerbet döküldükten sonra yemeye hazır hale gelir. Kek hamurunda yağ kullanılmadan hazırlanan bu tatlıyı seveceğinizi düşünüyorum. Dileyenler hamuruna ceviz ekleyerek, kadayıflı kekin tadını daha da zenginleştirebilirler.


Malzemeler:
300 gram tel kadayıf
Kek hamuru için:
4 adet yumurta
1 bardak toz şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
150 gram tereyağı
Şerbet için:
4 bardak su
4 bardak toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Kadayıflı Kek Yapılışı:
Tatlıya şerbet soğuk verileceği için öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye 4 su bardağı su ve aynı miktarda toz şekeri koyarak 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Kelepçeli bir kalıbın dibine didiklediğiniz kadayıfın yarısını bastırarak yerleştirin. Kelepçeyi açıp düzlenmiş kalıp halindeki kadayıfı yağlı kâğıdın üzerine aktarın. Düz bir tabağa da alabilirsiniz. Ben tabağa aldım. Tel kadayıfın kalan yarısını kelepçeli kalıba bastırarak düzleyin. Kadayıflar bir kenarda beklesin.
Kadayıfın kalıba yerleştirilmesi
Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtaları ve toz şekeri çırpma teli ile 5 dakika çırpın. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı katarak elediğiniz unu ekleyin. Malzemeleri karıştırın. 
Kek hamurunu kelepçeli kalıptaki kadayıfın üzerine düzgün bir şekilde boşaltın. Tabaktaki tel kadayıfı kek hamurunun üzerine yerleştirin. Tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerini kaplayacak şekilde düzleyin. 170 derecedeki fırında kadayıf altın sarısı bir renk alana kadar ağır ağır pişirin.


Kadayıflı kek fırından henüz çıkmışken

Pişen keki fırından çıkarınca üzerinde soğuk şerbet gezdirin.  Tatlı ıslandığında servis yapın.
Kadayıflı Kek Hakkında Yorumum:
Kek güzel kabardı, 40 dakikaya yakın fırında kaldı. Fırından çıkarınca ‘fırından çıkmış hali işte bu’ babında fotoğrafını çekeyim derken kekin sıcaklığını kaçırdım. Haliyle şerbetini çektirmekte problem yaşadım. Bir diğer kendime eleştirim ise şu yönde; kadayıfı didiklerken aynı zamanda koparıp küçük parçalara ayırmak akıllıca olurmuş. Şerbeti dökünce şişen kadayıflar kekin üzerinde sağa sola dağılıp gittiler.
Kelepçeli kalıp haricinde bir de küçük sufle kalıplarına koyarak ufalanmış kadayıfla da yaptım kadayıflı keki. Sayfamdaki fotoğraflarda sonuçlar görülüyor. Bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz.
Tadına gelince, hepimiz kadayıf ve kek yemişizdir. Tadını ikisinin birleşimi olarak düşünün. Kısacası güzel bir tada sahip güzel bir tatlı oldu. Şahsen ben denediğime pişman değilim. Denemek isteyenlere ise öneririm. 
Sütlü tatlıları seviyorsanız çok beğenilen muhallebili etimek tatlısı tarifime,
İrmikli tatlılarla aranız iyi ise yine çok beğenilen irmikli toplar tarifime bakabilirsiniz.

8 yorum:

  1. Kadayıfı çok severim... Bu tarif de aklımı aldı şimdi. Çok da güzel pişmiş.. Tarifi mutlaka deneyeceğim.. Umarım sizin kadar güzel yapabilirim. kadayıfların hazırlanması incelik istiyor... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.:) Hatırladığım tatlının oldukça bereketli olduğuydu. Evde çok kişiye nasip olmuştu :)

      Sil
  2. İlk defa gördüm...Lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Değişik bir tarifmiş.Görünümü de çok güzel.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Şahane görünüyor . Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Çok kolay ve güzel bir tarif. Bugüne kadar hiç görmedim bu tarifi ama. Teşekkürler. Eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön