5 Eylül 2014 Cuma

Kremalı Domates Çorbası

KREMALI DOMATES ÇORBASI

Bugün oğlumun okulundaki bekleme salonunda dersin bitmesini beklerken konu yemeklerden açıldı. Eylül ayı sebzenin bol olduğu aylardan. Kışın taze yaz sebzesi yemeye karşı olan annelerimiz kileri doldurmaya çalışan karınca gibiydiler. Kasalarla domates alıp salça yapan, bir sürü kavanoz alıp menemen yapan anneler var bizim okulumuzda. Hatta geçen yıl yine bu dönemlerde mevzusu geçmişti; menemen konservesini, kavanozları bulaşık makinesine koyarak yapanlar vardı. İşte bu hamarat annelerimizden olan arkadaşım, domates çorbasını sivri domateslerden hazırlamak gerektiğini, diğer domateslerden pişirilen çorbanın ekşi olacağını söyledi. Şahsen ben tekrar kremalı domates çorbası pişirdiğimde bu tavsiyeye kulak vereceğim. Sizlerinde bu ipucunu kulak arkası yapmayacağına inanıyorum.
Eğer çorbayı kışın ortasında pişirmek isterseniz çorbanın lezzetli olması için marketten domates püresi veya konserve küp domates alıp pişirebilirsiniz. Çekirdeklerden kurtulmak için ise konserve domatesleri süzgeçten geçirmekte fayda var.

Malzemeler:

4 iri domates rendesi
50 gram tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 küçük soğan
½ tatlı kaşığı domates salçası
½ litre süt
1 litre et suyu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Tereyağının yarısı ile rendelediğiniz soğanı kavurun. Domates salçasını ekleyerek bir süre salça ile kavurmaya devam edin. Çekirdeksiz domates rendesini katarak hafif ateşte pişirin. 
Kalan yağa un katın, inceltmek için süt kullanın. Hazırlanan koyu beşamel salçasını, tenceredeki domatese ilave edin. Karıştırarak et suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Gereği kadar tuz ve karabiber ilave edin.

Servis Önerisi:

Çorbayı porsiyon güveçlere koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Fırına sürüp kaşarı eriyince sıcak olarak servis yapın.

4 yorum:

  1. Çorbasız gün olur mu hiç? Çorbasız sofra biraz yavan sofradır benim için.. Her mevsimin kendine has sebzelerinden çorba çeşitlerimizde boldur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çorba mideyi yemeğe hazırlar, önce sıcak bir çorba içilirse sonra yenen yemeklerin hazmı sırasında mide yorulmaz. Afiyetle yapınız ve yiyiniz diyeyim. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  2. Domates çorbasını ben de domates rendesi ile yapıyorum ama gerçeği domates salçasıyla yapılmasıymış.Mengenli bir ahçı dostumuz söyledi.Yine de alıştığım tariften vazgeçemiyorum 😊 Domates rendesi ile yapmaya devam :) Ellerinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domates salçasıyla denemek lazım eminim onun tadı ayrı bir güzel olur. Teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön